Frivilliga Radioorganisationen

FRO Kungsbacka

Fyrhelg 2019

Nu är äntligen augusti här. Radioamatörernas Internationella fyrhelg är i år 17-18 augusti, då sjöfartsfyrar världen över får besök av radiokörande amatörer. Vi, FRO Kungsbacka, tänker även i år träffas söndagen den 18:e och köra radio från Bråtavikens hamnfyr i Åsa. Vi pratar radio och har allmänt trevligt. Ta och packa en fikakorg och kom du också ! Vi finns på plats från kl 10.

Vägbeskrivning :
Kör gamla E6:an söderut mot Åsa. Vid rondellen strax innan Åsa tar man åt höger och följer Ölmanäs Ringväg. Efter ungefär 2 km kommer Bråtaviksvägen på vänster sida. Kör den ner till båthamnen.

Välkomna,
Solveig
SL6ZF, FRO Kungsbacka
Bi PID med Ra 122 zzzBo SIM med B96 zzz

 

 

 

Internationella Fyrdagen 2018

 Fyr

Nu är augusti 2018 nära och då är det åter dags för Internationella fyrdagen. Söndagen den 19 augusti är sjöfartsfyrar världen över öppna för besökare, dock ej alla. Radioamatörer passar då på att köra radio från fyrplatser. FRO Kungsbacka, SL6ZF, skall även i år besöka Bråtavikens hamnfyr i Åsa. Vi kör amatörradio och har allmänt trevligt. Passa på att packa en fikakorg och kom och hälsa på ! Vi finns på plats från 10-tiden.

Vägbeskrivning : Kör gamla E6:an söderut mot Åsa. Vid rondellen strax innan Åsa tar man åt höger och följer Ölmanäs Ringväg ungefär 2 km tills man ser Bråtaviksvägen på vänster sida. Kör den ner till båthamnen.

Välkomna, Solveig

Kungsbacka River 2016

KR IMG 0443

Ejner Hansen och Anita Elfving spanar efter första kanoten vid Spegeldammen. Bosse Dahlqvist på kort besök tittar på. I år var det inte många som kapsejsade här, det är en fallhöjd på ca 1 meter följt av en 90 graders sväng.

  KR IMG 0446

Först kanoten vid målgång i Kungsbacka efter att paddlat ca 22 km. Samtidigt var det start på ett mini triathlonlopp med simning. Kanotisten höll sig föredömligt på ena kanten.

 KR IMG 0449

På Svinholmens marina där det är 2 km kvar till målet meddelade Solveig Nordberg-Jansson mellantider. Bengt Jansson var längst ute på en brygga och meddelade nummer på passerande kanoter.

 KR IMG 0455

Oskar Lund följde med mig på rundturen.

 KR IMG 0464

Sven-Anders Boman och Sven Alkhage var på besök. Sven-Anders har många år bemannat denna platsen.

 KR IMG 0469

I målet tar Bosse Gustavsson emot mellantiderna.

 KR IMG 0473

Så även Bosse Dahlqvist. Det var trångt i vagnen, men med god vilja löste de uppgiften.

 KR IMG 0482

Kjell Lund var allt i allo vid målet.

 KR IMG 0490

Som vanligt hade Bosse Gustavsson sin terrängbil, fylld med grejor, med sig.

 

 -(2016-12-05)-

 

 

FRO:s radionät för 70 MHz i stark expansion.

Det civila radionätet som FRO Halland bygger upp utvecklas fortlöpande och senaste tillskottet av relästation finns på Tölöberget i centrala Kungsbacka. Nätet har nu en täckning som når längs hela kusten och E6:an från länsgränsen i söder till länsgränsen i norr. Ett antal relästationer från Hallandsåsen till Tölöberget möjliggör den goda täckningen. Radionätet är bland annat ett viktigt sambandsmedel för Länsstyrelsens Regionala ResursGrupp RRG, men kan även användas som hjälp till frivilligorganisationerna för andra uppdrag. Nätet byggs och underhålls av ett antal entusiastiska FRO:are, att god stämning råder under arbetet bekräftas påtagligt av bilderna.

 

Antennmontage BUV0383

Läs mer...

Inloggning

Endast för medlemmar

    

Hitta FRO nära dig

Sök